Kurs i Vaskeriteknikk 1 i Oslo/Akershus 10.-11.november 2014

Norske Vaskeriers Kvalitetstilsyn inviterer til kurs i Vaskeriteknikk 1. Påmeldingsfristen er 24.oktober 2014.

 

 
Når man har ansvaret for å vaske og behandle tekstiler, er det viktig at de grunnleggende kunnskaper er på plass.  Våre kurs gir en lettfattelig og god innføring i Vaskeriteknikk.
 
Kurset holdes første dag på Sentralvaskeriet i Akershus, Akershus Universitetssykehus i Lørenskog. På sykehusvaskeriet vil det bli gjennomgang av tekstilenes vei gjennom vaskeriet fra urent til rent, med fokus på produksjon, maskinlære og prosess.
 
Kursets andre dag holdes på Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo sentrum, med innføring i vaskerihygiene og bransjestandarden «Smittevern for vaskerier som behandler tekstiler til helseinstitusjoner». 
 
Deltagerne skal få kjennskap til hvordan vaskeriet skal sikre smittevernet for tøy og personalet på vaskeriet. Det innebærer å sikre hygienisk rent tøy ut til kunde (helseinstitusjonen) og sikre smittevernet for personalet iht. Arbeidstilsynets forskrift om biologiske faktorer på arbeidsplassen.
 
Bransjestandarden omfatter krav om desinfeksjon av privat beboertøy og prydtekstiler. Kurset vil ha fokus på hvordan kravet kan tilfredsstilles i praksis med gjennomgang av metoder for desinfeksjon og krav til kontroll.
 

For mer informasjon og påmelding, vennligst se kurslisten under Kurs & Seminarer eller se invitasjon vedlagt.

 

 

Norske Vaskeriers Kvalitetstilsyn // Tykkemyr 1, 1597 Moss // Tlf: 69 31 35 02 - Fax: 69 31 35 25 // E-post: post@vaskeritilsynet.no