5 vaskerier mottok diplom for 2016

Norsk Renseri- og Vaskeriforening og Norske Vaskeriers Kvalitetstilsyn hadde sin felles årskonferanse på UBC Ullevaal Stadion, 16.-18.mars 2017, der det ble delt ut diplom for eksemplarisk oppfølging av Teknisk Protokoll. Pressemelding er vedlagt.

 

Følgende 5 vaskerier mottok diplom for 2016:

  • Austevoll
  • Nor Tekstil avd. Ålesund
  • Sarpsborg kommune
  • Sentralvaskeriet i Akershus
  • Vinn Hallingdal

 

Diplomene er delt ut og vises stolt frem. Fra venstre: Kay Berg (Sentralvaskeriet i Akershus), Jan Tore H. Gunnarsen (Norske Vaskeriers Kvalitetstilsyn), Otto J. Herrmann (Nor Tekstil AS avd. Ålesund) og Tine Vatn (Sarpsborg kommune). Austevoll og Vinn Hallingdal var ikke tilstede under utdelingen.

 

NVK gratulerer! 

 

Diplomene henger svært høyt og deles kun ut til de vaskeriene som ikke har fått avvik gjennom hele året. Vaskeribransjen kan være stolt over kvalitetsstyringen for 2016. Aldri har rutiner og systemer fungert bedre på våre 60 medlemsvaskerier. Etter at bransjestandarden Smittevern for vaskerier som behandler tekstiler til helseinstitusjoner kom ut som første utgave i 2011, er det blitt satt et godt og riktig fokus på kontrollpunkter som vil kunne gi risiko for forurenset tøy ut til kunde. Det stilles krav til mikrobiologisk kontroll, og denne kontrollfrekvensen er økt betydelig de siste årene. Ikke bare gjennom NVKs kontroller, men også gjennom ukentlige interne kontroller som vaskeriene utfører selv. Dette har gitt vaskeriene meget god innsikt i hvilke utfordringer som det må utføres tiltak på, og effekten av tiltakene ser vi nå med svært få avvik ved NVKs kontroller.

 

Totalt har NVK utført mer enn 2000 mikrobiologiske kontroller av pakket tøy i 2016. Bransjestandarden angir tiltaksverdi for pakket institusjonstøy til 20 cfu/dm2, noe som er et særdeles strengt krav. I 2016 var 97,3 % av kontrollresultatene innenfor tiltaksverdi, noe som er et særdeles godt resultat.

 

Kritieriene for å motta diplom ble endret for 2016. Med kravene fra 2015 ville hele 25 vaskerier tilfredsstilt kravene for å motta diplom. 

 

Les vår pressemelding her.

 

Norske Vaskeriers Kvalitetstilsyn // Tykkemyr 1, 1597 Moss // Tlf: 69 31 35 02 - Fax: 69 31 35 25 // E-post: post@vaskeritilsynet.no